Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1.5 bardak ilik süt
- 1 su bardaği su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşigi toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşiği tuz
- 6 bardağa yakin un
İç harcı için
- 500 gram dana kuşbaşi et
- 4 5 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşiği salça
- 3 yemek kaşiği sıvı yağ
- Pulbiber
- Tuz
Üzer için
- Kaşar
Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı
- Ilık süt, su, toz şeker ve mayayı ilave edip aktif hale getirelim daha sonra kalan malzemeleri ilave edip karıştıralım.
- Ondan sonra yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
- Yaklaşık 45 dakika dinlendirelim.
- O arada iç harcı yapalım etlerimizi küçük küçük kuşbaşı şeklinde yoğuralim daha sonra tava da suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve daha sonra sıcak su ilave edip tamamen pişene kadar pişirelim.
- Etler piştikten sonra yağı doğradığımız biberleri ve domatesleri salçayı, baharatları ilave edip bir kaç dakika kavuralım ve ocağın altını kapatalım.
- Çok ölmesinler çünkü bide fırında pişince erimesin.
- Hamur mayalandığında 1 kaç kere yoğurup havasını alalım ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
- Daha sonra mardene yardımı ile açalım malzemeyi koyup kenarlarını hafif katlayalım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinde 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim, piştikten sonra kaşarları koyup erimesini bekleyelim ve daha sonra hepsini bir tepsiye koyup bir poşet örtelim üstüne 5-10 dakika yumuşasın diye afiyet olsun 😊👩🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder