18 Mayıs 2020 Pazartesi

Kuşbaşılı Pide Tarifi

Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1.5 bardak ilik süt
  • 1 su bardaği su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşigi toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşiği tuz
  • 6 bardağa yakin un
İç harcı için
  • 500 gram dana kuşbaşi et
  • 4 5 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşiği salça
  • 3 yemek kaşiği sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Tuz
Üzer için
  • Kaşar

Kuşbaşılı Pide Tarifi Yapılışı


  1. Ilık süt, su, toz şeker ve mayayı ilave edip aktif hale getirelim daha sonra kalan malzemeleri ilave edip karıştıralım.
  2. Ondan sonra yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
  3. Yaklaşık 45 dakika dinlendirelim.
  4. O arada iç harcı yapalım etlerimizi küçük küçük kuşbaşı şeklinde yoğuralim daha sonra tava da suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve daha sonra sıcak su ilave edip tamamen pişene kadar pişirelim.
  5. Etler piştikten sonra yağı doğradığımız biberleri ve domatesleri salçayı, baharatları ilave edip bir kaç dakika kavuralım ve ocağın altını kapatalım.
  6. Çok ölmesinler çünkü bide fırında pişince erimesin.
  7. Hamur mayalandığında 1 kaç kere yoğurup havasını alalım ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım.
  8. Daha sonra mardene yardımı ile açalım malzemeyi koyup kenarlarını hafif katlayalım.
  9. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinde 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim, piştikten sonra kaşarları koyup erimesini bekleyelim ve daha sonra hepsini bir tepsiye koyup bir poşet örtelim üstüne 5-10 dakika yumuşasın diye afiyet olsun 😊👩‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder