Arpa Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı ev tarhanası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 litre soğuk su
Baharatlar:
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (yahut nane)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı sarımsak granül
Arpa Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağını uygun bir tencereye zeytinyağıyla birlikte alıp eritiyoruz.
- Tarhana, salça ve baharatları ilave edip 2 dakika kavuruyoruz.
- Soğuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan çorbamızı tencere ocaktayken blenderden geçirip tarhananın tamamen pürüzsüz kıvam almasını sağlıyoruz ve arpa şehriyeleri ilave edip sık sık karıştırarak 12-13 dakika (şehriyeler pişene kadar) pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra çorbamızı servis edebiliriz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Tarhananızın yapımına bağlı olarak su kaldırma miktarı ve baharat oranı değişebilir.
*Sarımsak granül yerine 1 diş küçük sarımsağı rendeleyerek tarhana ve salçayı kavururken ilave edebilirsiniz.
*Tarif 4 kişiliktir.
*Tarhananızın yapımına bağlı olarak su kaldırma miktarı ve baharat oranı değişebilir.
*Sarımsak granül yerine 1 diş küçük sarımsağı rendeleyerek tarhana ve salçayı kavururken ilave edebilirsiniz.
*Tarif 4 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder