23 Mayıs 2020 Cumartesi

Arpa Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi

Arpa Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 litre soğuk su
Baharatlar:
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (yahut nane)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı sarımsak granül

Arpa Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını uygun bir tencereye zeytinyağıyla birlikte alıp eritiyoruz.
  2. Tarhana, salça ve baharatları ilave edip 2 dakika kavuruyoruz.
  3. Soğuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynayan çorbamızı tencere ocaktayken blenderden geçirip tarhananın tamamen pürüzsüz kıvam almasını sağlıyoruz ve arpa şehriyeleri ilave edip sık sık karıştırarak 12-13 dakika (şehriyeler pişene kadar) pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  5. 10 dakika dinlendirdikten sonra çorbamızı servis edebiliriz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Tarhananızın yapımına bağlı olarak su kaldırma miktarı ve baharat oranı değişebilir.
*Sarımsak granül yerine 1 diş küçük sarımsağı rendeleyerek tarhana ve salçayı kavururken ilave edebilirsiniz.
*Tarif 4 kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder