23 Mayıs 2020 Cumartesi

Fırında Sebzeli But Tarifi

Fırında Sebzeli But Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet Banvit Kalçalı But
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
  • 5 adet patates
  • 2-3 adet renkli dolmalık biber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet domates

    Fırında Sebzeli But Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle sebzeleri yıkayıp çok küçük olmayacak şekilde dilimleyin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın.
    2. Malzeme listesinde belirtmiş olduğum sos malzemeleri uygun bir kaba alarak iyice karıştıralım.
    3. Tavuk butlarına bıçakla iki çizgi atalım.
    4. Sosun yarısını kenara ayırıp tavuklara iyice ovalım.
    5. Sosun diğer yarısını sebzelerin üzerine döküp harmanlayın.
    6. Butları fırının ızgara teli üzerine dizelim.
    7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ızgara telini sebzelerin üstüne gelecek şekilde fırına yerleştirin.
    8. Tavukların üzerini pişirme kağıdıyla kapatıp ilk 30 dakika bu şekilde pişirin.
    9. Daha sonra üzerinden alıp üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim. (30 dakika)
    10. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder