Fırında Sebzeli But Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet Banvit Kalçalı But
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Diğer malzemeler:
- 5 adet patates
- 2-3 adet renkli dolmalık biber
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet kabak
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet domates
Fırında Sebzeli But Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sebzeleri yıkayıp çok küçük olmayacak şekilde dilimleyin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın.
- Malzeme listesinde belirtmiş olduğum sos malzemeleri uygun bir kaba alarak iyice karıştıralım.
- Tavuk butlarına bıçakla iki çizgi atalım.
- Sosun yarısını kenara ayırıp tavuklara iyice ovalım.
- Sosun diğer yarısını sebzelerin üzerine döküp harmanlayın.
- Butları fırının ızgara teli üzerine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ızgara telini sebzelerin üstüne gelecek şekilde fırına yerleştirin.
- Tavukların üzerini pişirme kağıdıyla kapatıp ilk 30 dakika bu şekilde pişirin.
- Daha sonra üzerinden alıp üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim. (30 dakika)
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder