25 Mayıs 2020 Pazartesi

Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 250 gram margarin
  • 1 yemek tabağı fındık veya ceviz
Şerbet için
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım limonun 1/6 sı

Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm malzemeler tencereye konulur şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 30 dakika orta gözde kısık ateşte pişsin.
  2. Margarini kısık gözde eritip başlayalım.
  3. Tatlımız için tepsinin altını erittiğimiz yağla yağlayalım.
  4. Hazır yufkalardan 3 kat koyalım. Tekrar yağlayıp (2 yemek kaşığı) 3 kat yufka koyalım.
  5. 12 kat olunca fındık veya ceviz harcımızdan arasına koyalım.
  6. 3 er kat koyup aralarını 2 şer kaşık yağla yağlayalım.
  7. Bu şekilde devam edelim.
  8. 3 er katta bir 2 yemek kaşığı yağla yağlayalım.
  9. İki kata fındık ve ceviz harcımızdan koyacağız.
  10. Tatlımızı istediğimiz şekilde keselim ve en son kalan yağı tatlının her yerine gelecek şekilde dökelim.
  11. Tatlımızı 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  12. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine dökelim ve tatlımız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder