Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 250 gram margarin
- 1 yemek tabağı fındık veya ceviz
Şerbet için
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Yarım limonun 1/6 sı
Baklava Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm malzemeler tencereye konulur şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 30 dakika orta gözde kısık ateşte pişsin.
- Margarini kısık gözde eritip başlayalım.
- Tatlımız için tepsinin altını erittiğimiz yağla yağlayalım.
- Hazır yufkalardan 3 kat koyalım. Tekrar yağlayıp (2 yemek kaşığı) 3 kat yufka koyalım.
- 12 kat olunca fındık veya ceviz harcımızdan arasına koyalım.
- 3 er kat koyup aralarını 2 şer kaşık yağla yağlayalım.
- Bu şekilde devam edelim.
- 3 er katta bir 2 yemek kaşığı yağla yağlayalım.
- İki kata fındık ve ceviz harcımızdan koyacağız.
- Tatlımızı istediğimiz şekilde keselim ve en son kalan yağı tatlının her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Tatlımızı 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğumuş şerbeti üzerine dökelim ve tatlımız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder