Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Sütlü şerbet için ;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
Karameli için ;
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ;
- 1 paket krem şanti (75gr)
Trileçe Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Yumurtanın sarısını çırpmaya başlıyoruz.
- İçine aklarını ilave edip beyaz olana kadar çırpın.
- Daha sonra şeker, sıvı yağ, ılık su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son olarak vanilin ve hamur kabartma tozu, unu da ilave edip son çırpmamızı yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz.
- Şerbeti için bir tencerede sütü ve şekeri karıştırmaya başlıyoruz.
- Şeker eriyince krema ilave edip krema eriyene dek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Karameli için tereyağını tavada eritin.
- İçerisine şeker ilave edin, karıştırın. Şeker topaklanma yapabilir, taş gibi sert olabilir bu sizi korkutmasın. Karıştırdıkca eriyecektir.
- Eridikten sonra karamel rengini almasını bekliyoruz ve krema ekliyoruz ve sürekli karıştırın. Karamel hazır.
- Fırından çıkardığımız keki kürdan ile delikler açıyoruz ve hafif soğumaya bırakın.
- Üzerine ılınmış olan şerbeti döküyoruz.
- Karamel soğumuş olacaktır. Çok hafif ağda şeklini almış gibi olacaktır. Karameli döküp, yayıyoruz.
- Son olarak krem şantiyi paket üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp, sıkma torbasına dolduruyoruz üzerine sıkıp,şeklini veriyoruz.Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder