25 Mayıs 2020 Pazartesi

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;
  • 5 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
Sütlü şerbet için ;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
Karameli için ;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ;
  • 1 paket krem şanti (75gr)

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Yumurtanın sarısını çırpmaya başlıyoruz.
  2. İçine aklarını ilave edip beyaz olana kadar çırpın.
  3. Daha sonra şeker, sıvı yağ, ılık su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. En son olarak vanilin ve hamur kabartma tozu, unu da ilave edip son çırpmamızı yapıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz.
  6. Şerbeti için bir tencerede sütü ve şekeri karıştırmaya başlıyoruz.
  7. Şeker eriyince krema ilave edip krema eriyene dek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  8. Karameli için tereyağını tavada eritin.
  9. İçerisine şeker ilave edin, karıştırın. Şeker topaklanma yapabilir, taş gibi sert olabilir bu sizi korkutmasın. Karıştırdıkca eriyecektir.
  10. Eridikten sonra karamel rengini almasını bekliyoruz ve krema ekliyoruz ve sürekli karıştırın. Karamel hazır.
  11. Fırından çıkardığımız keki kürdan ile delikler açıyoruz ve hafif soğumaya bırakın.
  12. Üzerine ılınmış olan şerbeti döküyoruz.
  13. Karamel soğumuş olacaktır. Çok hafif ağda şeklini almış gibi olacaktır. Karameli döküp, yayıyoruz.
  14. Son olarak krem şantiyi paket üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp, sıkma torbasına dolduruyoruz üzerine sıkıp,şeklini veriyoruz.Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder