20 Mayıs 2020 Çarşamba

Baklava Tatlısı Tarifi

Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardağa yakın un
İç harcı
  • 500 gram ceviz
Üzeri için
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 bardak su bardağı şeker
  • 3,4 damla limon suyu

Baklava Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle un hariç bütün malzememizi yoğurma kabına alalım.İyice karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Şerbeti ben hamuru yoğurduktan sonra kaynatmaya başladım. Çünkü uzun bir zaman kalıyor. Suyu ve şekeri tencereye alıp ocakta 15 dk pişirmeye başlayalım. Bir taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyebiliriz.
  4. Dinlenen hamurumuzu 4 e bölüp 40 küçük bezeye ayırıyoruz.
  5. 10 narlı bezeler halinde dizelim. Bezelerimizi açalım.
  6. Aralarını ceviz serpelim. Her kattan sonra ceviz serpiyoruz.
  7. Bittikten sonra baklavayı kesip eritilmiş margarin ve sıvı yağı gezdirelim .
  8. 180 derece fırında pişirdiğimiz tatlımıza şerbeti döküp dinlendirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder