Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardağa yakın un
İç harcı
- 500 gram ceviz
Üzeri için
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 4 buçuk su bardağı su
- 4 bardak su bardağı şeker
- 3,4 damla limon suyu
Baklava Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle un hariç bütün malzememizi yoğurma kabına alalım.İyice karıştırıp unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yarım saat dinlendiriyoruz.
- Şerbeti ben hamuru yoğurduktan sonra kaynatmaya başladım. Çünkü uzun bir zaman kalıyor. Suyu ve şekeri tencereye alıp ocakta 15 dk pişirmeye başlayalım. Bir taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyebiliriz.
- Dinlenen hamurumuzu 4 e bölüp 40 küçük bezeye ayırıyoruz.
- 10 narlı bezeler halinde dizelim. Bezelerimizi açalım.
- Aralarını ceviz serpelim. Her kattan sonra ceviz serpiyoruz.
- Bittikten sonra baklavayı kesip eritilmiş margarin ve sıvı yağı gezdirelim .
- 180 derece fırında pişirdiğimiz tatlımıza şerbeti döküp dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder