Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket margarin (tereyağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( 1 sarı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un( 2, 5 su bardağı kullandım)
İç harcı;
- Lor peynir maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi Yapılışı
Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçanın tadına doyamayacaksınız. Acil durumlarda çayınız demlenirken hemen hazırlayacağınız bir tarif.
- Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta, kabartma tozu bir kaba alınır iyice karıştıralım.
- Azar azar un eklenerek iyice yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar alınır ve açılıp iç harç koyalım. ( 30 tane çıkardım).
- Poğaçalar tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürülür, susam ve çörek otu ile süsleyelim.
- 180 derecede 25 dakika kontrollü pişirelim. İki tepsi olduğu için üsttekinin üstü kızarınca yer değiştirdim( 15 dakika da oldu fırınımda)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder