20 Mayıs 2020 Çarşamba

Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi

Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket margarin (tereyağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( 1 sarı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un( 2, 5 su bardağı kullandım)
İç harcı;
  • Lor peynir maydanoz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

Kıyır Kıyır Poğaca Tarifi Yapılışı

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçanın tadına doyamayacaksınız. Acil durumlarda çayınız demlenirken hemen hazırlayacağınız bir tarif.
  1. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta, kabartma tozu bir kaba alınır iyice karıştıralım.
  2. Azar azar un eklenerek iyice yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan cevizden büyük parçalar alınır ve açılıp iç harç koyalım. ( 30 tane çıkardım).
  5. Poğaçalar tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürülür, susam ve çörek otu ile süsleyelim.
  6. 180 derecede 25 dakika kontrollü pişirelim. İki tepsi olduğu için üsttekinin üstü kızarınca yer değiştirdim( 15 dakika da oldu fırınımda)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder