21 Mayıs 2020 Perşembe

Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi

Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kadar bezeye
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 bardak kaynamış su
  • 1 çay kaşığı tuz

Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı pirinci 1 saat kadar tuzlu ve ılık suda bekletiyoruz.
  2. Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyduktan sonra bekletilen pirinçleri yağda kavuruyoruz.
  3. Tuz ilave ettikten sonra kaynatılan suyu ilave ediyoruz.
  4. Kaynatılan suyu ilave ettikten sonra bezelyeleri ve mısırı ilave edip bir ya da iki kere karıştırdıktan sonra yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  5. Suyunu çektikten sonra yemeğinizin altını söndürebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder