Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi
Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kadar bezeye
- Yarım çay bardağı mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2.5 bardak kaynamış su
- 1 çay kaşığı tuz
Bezelyeli Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı pirinci 1 saat kadar tuzlu ve ılık suda bekletiyoruz.
- Tenceremize tereyağı ve sıvı yağı koyduktan sonra bekletilen pirinçleri yağda kavuruyoruz.
- Tuz ilave ettikten sonra kaynatılan suyu ilave ediyoruz.
- Kaynatılan suyu ilave ettikten sonra bezelyeleri ve mısırı ilave edip bir ya da iki kere karıştırdıktan sonra yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra yemeğinizin altını söndürebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder