ilekli Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- Vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1/5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Arası için;
- Çilek
- 1 su bardağı süt
- Çikolata rendesi
- Ceviz içi
Ganaj için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 40 gram kadar sütlü çikolata
Çilekli Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar, pasta süsleme konusunda ben oldukça başarısızım ama lezzeti ve kıvamı çok güzel oluyor. Siz keki sade yapıp farklı şekillerde süsleyebilirsiniz.
- Yumurtaları şeker ile krema haline gelene kadar iyice çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu koyup iyice çırpıyoruz.
- Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp harcı kalıba döküyoruz. 170 derecelik fansız fırında pişiriyoruz.
- Vanilya ve krem şanti hariç krema malzemelerini ocağa alıp kremayı pişiriyoruz.
- Krema soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi katıp mikserle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz, kekimizi süt ile ıslatıyoruz.
- Kremadan sürüp üzerine çilekleri yerleştiriyoruz.
- Üzerine ben çikolata rendeledim ve ceviz serpiyoruz.
- Diğer katını da sütle ıslatıp pastamızın üzerine kalan kremayı sürüyoruz.
- Pastanın üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
- Ganaj için malzemeleri ocağa alıp çikolata eriyene kadar ısıtıyoruz.
- Pastanın üzerini ister komple ganajla kaplayın isterseniz benim gibi dağınık şekilde şekiller yapın.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder