21 Mayıs 2020 Perşembe

Çilekli Çikolatalı Pasta Tarifi

ilekli Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1/5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Arası için;
  • Çilek
  • 1 su bardağı süt
  • Çikolata rendesi
  • Ceviz içi
Ganaj için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 40 gram kadar sütlü çikolata

Çilekli Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

Merhabalar, pasta süsleme konusunda ben oldukça başarısızım ama lezzeti ve kıvamı çok güzel oluyor. Siz keki sade yapıp farklı şekillerde süsleyebilirsiniz.
  1. Yumurtaları şeker ile krema haline gelene kadar iyice çırpıyoruz.
  2. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu koyup iyice çırpıyoruz.
  3. Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp harcı kalıba döküyoruz. 170 derecelik fansız fırında pişiriyoruz.
  4. Vanilya ve krem şanti hariç krema malzemelerini ocağa alıp kremayı pişiriyoruz.
  5. Krema soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi katıp mikserle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  6. Kekimiz soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz, kekimizi süt ile ıslatıyoruz.
  7. Kremadan sürüp üzerine çilekleri yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine ben çikolata rendeledim ve ceviz serpiyoruz.
  9. Diğer katını da sütle ıslatıp pastamızın üzerine kalan kremayı sürüyoruz.
  10. Pastanın üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
  11. Ganaj için malzemeleri ocağa alıp çikolata eriyene kadar ısıtıyoruz.
  12. Pastanın üzerini ister komple ganajla kaplayın isterseniz benim gibi dağınık şekilde şekiller yapın.
  13. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder