Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet kelle soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 fincan sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, çemen
Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için bütün malzemeleri robotta çekelim. (macun gibi sürülecek kıvamda olmalı. )
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine hazırladığımız harcı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder