24 Mayıs 2020 Pazar

Çıtır Lahmacun Tarifi

Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
Harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kelle soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, çemen

Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1.  Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.
  2.  Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
  3.  İç harcı için bütün malzemeleri robotta çekelim. (macun gibi sürülecek kıvamda olmalı. )
  4.  Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  5.  Pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine hazırladığımız harcı sürelim.
  6.  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder