Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi
Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- yarım kilo tam buğdaylı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri büyük bir kabın içine alıp yoğuralım ve elimize yapışmayacak kıvamda hamur elde edelim.
- Hamurumuzun ağzını iyice kapatıp mayalanması için 1-2 saat bekleyelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra tezgahımızın üzerine un serpip yumaklar halinde ayıralım ( yumakları istediğiniz ekmek kalınlığı veya büyüklüğü nasıl olmasını isterseniz o şekilde yapabilirsiniz)
- Daha sonra yumakların üzerine az miktarda un serperek elinizle yada düzgün olmasını isterseniz oklava yardımıyla açabilirsiniz.
- Teflon tavanızı ocağa koyup altını orta ateşte hafifçe kızdırdıktan sonra hamurlarımızı tavaya alıp arkalı önlü pişilerim ve ekmeklerimiz hazır 🥰.Eğer fazla yapmak isterseniz un ve suyu artırarak daha fazla hamur elde edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰. Not: günlük yeme miktarı elinizin büyüklüğünde olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder