19 Mayıs 2020 Salı

Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi

Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım kilo tam buğdaylı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Diyet Tam Buğdaylı Tava Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri büyük bir kabın içine alıp yoğuralım ve elimize yapışmayacak kıvamda hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzun ağzını iyice kapatıp mayalanması için 1-2 saat bekleyelim.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra tezgahımızın üzerine un serpip yumaklar halinde ayıralım ( yumakları istediğiniz ekmek kalınlığı veya büyüklüğü nasıl olmasını isterseniz o şekilde yapabilirsiniz)
  4. Daha sonra yumakların üzerine az miktarda un serperek elinizle yada düzgün olmasını isterseniz oklava yardımıyla açabilirsiniz.
  5. Teflon tavanızı ocağa koyup altını orta ateşte hafifçe kızdırdıktan sonra hamurlarımızı tavaya alıp arkalı önlü pişilerim ve ekmeklerimiz hazır 🥰.Eğer fazla yapmak isterseniz un ve suyu artırarak daha fazla hamur elde edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰. Not: günlük yeme miktarı elinizin büyüklüğünde olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder