19 Mayıs 2020 Salı

Tekli Ramazan Pidesi Tarifi

Tekli Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1/3 paket yaş maya(10-15 gr)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışan bir hamur olacak)
Tabanı için;
  • Mısır unu
Bulamaç için;
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

Tekli Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak suyu, mayayı ve tuzu karıştıralım.
  2. Maya eriyince içine azar azar un ekleyelim. Elimize yapışır bir hamur olacak.
  3. Hamurumuzun üzerini streç film ile kapatarak bir saat mayalanmaya bırakalım.
  4. 1 saat sonra elimizi unlayarak biraz daha yoğurup yarım saat daha dinlendirelim.Bu arada bulamaç için gereken tüm malzemeleri karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mısır unu serpelim ve hamuru üzerine alalım.
  6. Bulamaca batırdığımız elimizle şekil verelim. Kalın olmayacak şekilde tepsiye yayalım. Şekillerin üzerinden iki defa geçelim ki pişerken bozulmasın.
  7. Son olarak yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürelim ve zevkimize göre kavrulmuş veya normal susam ve çörek otu serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.İlk çıktığında çıtır olacaktır giderek yumuşayacaktır.Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder