Tekli Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1/3 paket yaş maya(10-15 gr)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ele yapışan bir hamur olacak)
Tabanı için;
- Mısır unu
Bulamaç için;
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Kavrulmuş susam
- Çörekotu
Tekli Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak suyu, mayayı ve tuzu karıştıralım.
- Maya eriyince içine azar azar un ekleyelim. Elimize yapışır bir hamur olacak.
- Hamurumuzun üzerini streç film ile kapatarak bir saat mayalanmaya bırakalım.
- 1 saat sonra elimizi unlayarak biraz daha yoğurup yarım saat daha dinlendirelim.Bu arada bulamaç için gereken tüm malzemeleri karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mısır unu serpelim ve hamuru üzerine alalım.
- Bulamaca batırdığımız elimizle şekil verelim. Kalın olmayacak şekilde tepsiye yayalım. Şekillerin üzerinden iki defa geçelim ki pişerken bozulmasın.
- Son olarak yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürelim ve zevkimize göre kavrulmuş veya normal susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.İlk çıktığında çıtır olacaktır giderek yumuşayacaktır.Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder