27 Mayıs 2020 Çarşamba

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarim paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 büyük su bardağı un
İç harcı için:
  • 4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 150 gram kırılmış ceviz içi ve fındık
Üstüne:
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, kabartmatozu, vanilyaşekeri ve pudraşekerini yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Sonra 2-3 adımda ünü ilave edip hep hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Hamur bittikden sonra iç harcı için elmaları rendeleyip ceviz ve fındıkları da blenderden geçiriyoruz ( tamamen toz olmayacak sadece kırılacak şekilde )
  4. Elmaları, ceviz ve fındıklarla kavuruyoruz, şekerle tarçını ekleyip soğutuyoruz.
  5. Oval bi şekilde hamuru elimle açıp elma-harcını ekleyip kapatıyorum. ( isteğe göre rulo şeklinde, üçgen açıp çevirebilirsiniz)
  6. Kurabiyeleri tepsiye dizip 15-20 dakika 180 derece pişirip üstünü pudra şekeriyle süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder