25 Mayıs 2020 Pazartesi

Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (yaklaşık)
Üzeri için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kahvaltılık çikolata

Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve sıvı yağı yoğurma kabına alalım. İyice karıştıralım.
  2. Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Vanilya ve kabartma tozunu koyup unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Üzerine kullanacağımız toz şekere her tarafına gelecek şekilde bulayalım ve ortası parmağımız veya oklavanın ucuyla çukur açalım.
  5.   170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra çukur kısımlarını kahvaltılık (ben nutella kullandım ama hepsiyle olur) çikolata ile dolduralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder