Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (yaklaşık)
Üzeri için;
- 1 su bardağı toz şeker
- Kahvaltılık çikolata
Elmas Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağı yoğurma kabına alalım. İyice karıştıralım.
- Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Vanilya ve kabartma tozunu koyup unu kontrollü bir şekilde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Üzerine kullanacağımız toz şekere her tarafına gelecek şekilde bulayalım ve ortası parmağımız veya oklavanın ucuyla çukur açalım.
- 170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra çukur kısımlarını kahvaltılık (ben nutella kullandım ama hepsiyle olur) çikolata ile dolduralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder