Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 2-2.5 su bardağı su
Aralarını yağlamak için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
İç harcı için;
- 3 orta boy soğan
- Yarım kilo kıyma
- Tuz
- Karabiber
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu yoğurup 6 eşit parçaya bölün ve yarım saat kadar üstü kapalı şekilde dinlendirelim.
- Daha sonra bezeleri bir merdane yardımıyla tabak genişliğinde açıp araları sıvı yağ ile yağlanarak havanın sıcaklığına göre yarım saat ile 1 saat arası üstü kapalı şekilde dinlendirelim.
- Bu sırada soğan ve kıyma kavrulup soğumaya bırakılır daha sonra yere temiz bir çarşaf veya sofra bezi serilip yanlarından çekerek açalım.
- İçerisine iç harcı koyulup sofra bezinin iki tarafından tutulup kapatalım.
- Fırına atarken üstünü yağlamalısınız.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder