25 Mayıs 2020 Pazartesi

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2-2.5 su bardağı su
Aralarını yağlamak için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
İç harcı için;
  • 3 orta boy soğan
  • Yarım kilo kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü

Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurup 6 eşit parçaya bölün ve yarım saat kadar üstü kapalı şekilde dinlendirelim.
  2. Daha sonra bezeleri bir merdane yardımıyla tabak genişliğinde açıp araları sıvı yağ ile yağlanarak havanın sıcaklığına göre yarım saat ile 1 saat arası üstü kapalı şekilde dinlendirelim.
  3. Bu sırada soğan ve kıyma kavrulup soğumaya bırakılır daha sonra yere temiz bir çarşaf veya sofra bezi serilip yanlarından çekerek açalım.
  4. İçerisine iç harcı koyulup sofra bezinin iki tarafından tutulup kapatalım.
  5. Fırına atarken üstünü yağlamalısınız.
Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder