28 Mayıs 2020 Perşembe

Erzincan Lokumu Tarifi

Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı veya margarin (Yarı yarıya da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat (Veya 1 buçuk paket kabartma tozu)
  • 6-6, 5 su bardağı un

Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı


  1. Yağları ve şekeri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  2. Daha sonra yoğurt ve yumurtayı ekleyip tekrar elinizle sıkarak karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip yoğurun.
  4. Ele yapışmayacak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
  5. Yağladığınız fırın tepsisine elinizle eşit bir şekilde bastırarak yaydırın.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar kontrollü pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyunca pudra şekerini döküp dilimleyin. Afiyet olsun. 🤗.📌📌📌 ❗️uzun süre oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. ❗️kesinlikle çırpıcı kullanmanızı, çırpmanızı tavsiye etmem. Bunun usulü herşeyin elle ezilip, yoğurulmasıdır😊 ❗️kabartma tozunu mutlaka unun üzerine dökmeyi unutmayın. ❗️unu her zaman kontrollü ekleyin birden eklerseniz toparlamanız zor olabilir. Eğer az gelirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. ❗️toparlanabilir hafif serte yakın bir hamur olacak. ❗️üzeri hafif pembeleşecek çok kızarmayacak:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder