Erzincan Lokumu Tarifi
Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı veya margarin (Yarı yarıya da kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu + 1 çay kaşığı karbonat (Veya 1 buçuk paket kabartma tozu)
- 6-6, 5 su bardağı un
Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı
- Yağları ve şekeri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
- Daha sonra yoğurt ve yumurtayı ekleyip tekrar elinizle sıkarak karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayacak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
- Yağladığınız fırın tepsisine elinizle eşit bir şekilde bastırarak yaydırın.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar kontrollü pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyunca pudra şekerini döküp dilimleyin. Afiyet olsun. 🤗.📌📌📌 ❗️uzun süre oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. ❗️kesinlikle çırpıcı kullanmanızı, çırpmanızı tavsiye etmem. Bunun usulü herşeyin elle ezilip, yoğurulmasıdır😊 ❗️kabartma tozunu mutlaka unun üzerine dökmeyi unutmayın. ❗️unu her zaman kontrollü ekleyin birden eklerseniz toparlamanız zor olabilir. Eğer az gelirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. ❗️toparlanabilir hafif serte yakın bir hamur olacak. ❗️üzeri hafif pembeleşecek çok kızarmayacak:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder