Ev Yapımı Limonata Tarifi
Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 iri portakal
- 2 limon
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı limon tuzu
- 4,5 litre soğuk su
Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı
- 2 portakal ve 2 limonu küp küp doğrayıp buzdolabı poşetine koyun.
- Doğrama sırasında portakalların az da olsa suyu akacaktır (1 yemek kaşığı kadar), o suyu dökmeyin, lütfen doğradığınız meyvelerle birlikle poşete koyun.
- Buzlukta muhafaza edin.
- Kullanacağınız zaman poşeti buzluktan çıkartın ve 5 – 10 dakika kadar erimesini bekleyin.
- Daha sonra şeker ile birlikte robotta çekin.
- Derin büyük bir kap içerisine limon tuzunu ve robotta cektiklerinizi ekleyin.
- Soğuk su ekleyin bir iki karıştırın ve üzerini kapatın 10 dk dinlendirin.
- Dinlenme sırasında ara ara karıştırın böylelikle şekeri erir.
- Başka büyük ve derin bir kap içerisine tülbent yerleştirin.
- Limonatayi tülbentli kaba aktarın ve tülbenti uçlarından toparlayarak iyice suyunu sıkın.
- Sıktıktan sonra tülbenti musluk altında hafifçe ıslatın ve yeniden sıkın. (bu işlemi 3-4 kez yapın burası püf noktalardan bir tanesi hem lezzetini hem rengini oluşturuyor. ) burada eklenen su ile beraber 5 litre limonata çıktı.
- Limonatanız servise hazır afiyet olsun🍊🍋😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder