20 Mayıs 2020 Çarşamba

Ev Yapımı Limonata Tarifi

Ev Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 iri portakal
  • 2 limon
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı limon tuzu
  • 4,5 litre soğuk su

Ev Yapımı Limonata Tarifi Yapılışı

  1. 2 portakal ve 2 limonu küp küp doğrayıp buzdolabı poşetine koyun.
  2. Doğrama sırasında portakalların az da olsa suyu akacaktır (1 yemek kaşığı kadar), o suyu dökmeyin, lütfen doğradığınız meyvelerle birlikle poşete koyun.
  3. Buzlukta muhafaza edin.
  4. Kullanacağınız zaman poşeti buzluktan çıkartın ve 5 – 10 dakika kadar erimesini bekleyin.
  5. Daha sonra şeker ile birlikte robotta çekin.
  6. Derin büyük bir kap içerisine limon tuzunu ve robotta cektiklerinizi ekleyin.
  7. Soğuk su ekleyin bir iki karıştırın ve üzerini kapatın 10 dk dinlendirin.
  8. Dinlenme sırasında ara ara karıştırın böylelikle şekeri erir.
  9. Başka büyük ve derin bir kap içerisine tülbent yerleştirin.
  10. Limonatayi tülbentli kaba aktarın ve tülbenti uçlarından toparlayarak iyice suyunu sıkın.
  11. Sıktıktan sonra tülbenti musluk altında hafifçe ıslatın ve yeniden sıkın. (bu işlemi 3-4 kez yapın burası püf noktalardan bir tanesi hem lezzetini hem rengini oluşturuyor. ) burada eklenen su ile beraber 5 litre limonata çıktı.
  12. Limonatanız servise hazır afiyet olsun🍊🍋😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder