24 Mayıs 2020 Pazar

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • İri çekim ceviz içi (yeteri kadar )
  • 150-200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yapılışı; Şerbetli tatlı sevenler için alternatif. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli👌🏻
  2. Öncelikle tereyağı eritin. Kaynamaya başlayınca altını kısın 5 dk daha kaynasın üzerindeki köpüğü alın. Sıvıyağı da ekleyip ocağın altını kapatın.
  3. Kadayıfları tel tel ayırın.
  4. Dilediğiniz fincanın veya küçük bir kasenin içine biraz yerleştirin.
  5. 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyup üzerine az daha kadayıf ekleyip iyice bastırın.
  6. Fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Diğerlerine de aynı işlemi yapın.
  8. Kadayıflar bitince üzerlerine erittiğiniz yağ karışımından birer yemek kaşığı gezdirin. Tencerenin dibinde biriken tortuyu koymayın.
  9. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  10. Şerbetini hazırlayalım. Şekeri suyu derin bi tencereye alıp eriyene kadar karıştırın.
  11. Kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısıp 15 dakika kaynatın.
  12. Sonra limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatın.
  13. Tatlı soğuduktan sonra şerbetin ilk sıcağı geçince bi 5 dk sonra kadayıfları şerbetleyin.
  14. Dilediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder