Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- İri çekim ceviz içi (yeteri kadar )
- 150-200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yapılışı; Şerbetli tatlı sevenler için alternatif. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli👌🏻
- Öncelikle tereyağı eritin. Kaynamaya başlayınca altını kısın 5 dk daha kaynasın üzerindeki köpüğü alın. Sıvıyağı da ekleyip ocağın altını kapatın.
- Kadayıfları tel tel ayırın.
- Dilediğiniz fincanın veya küçük bir kasenin içine biraz yerleştirin.
- 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyup üzerine az daha kadayıf ekleyip iyice bastırın.
- Fırın tepsisine yerleştirin.
- Diğerlerine de aynı işlemi yapın.
- Kadayıflar bitince üzerlerine erittiğiniz yağ karışımından birer yemek kaşığı gezdirin. Tencerenin dibinde biriken tortuyu koymayın.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Şerbetini hazırlayalım. Şekeri suyu derin bi tencereye alıp eriyene kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısıp 15 dakika kaynatın.
- Sonra limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatın.
- Tatlı soğuduktan sonra şerbetin ilk sıcağı geçince bi 5 dk sonra kadayıfları şerbetleyin.
- Dilediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 💐💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder