19 Mayıs 2020 Salı

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 2.5-3 su bardağı şeker
  • Ceviz
Üzerine;
  • Çilek
  • Toz Antep fıstığı
  • Ceviz

Güllaç Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve şeker ocağa alınır. Süt ılıyınca (el yakmayacak şekilde olacak fazla sıcak olursa güllacınız hamur olur) güllaç yaprakları el ile parçalara bölünerek dikdörtgen borcama kat kat serilir.
  2. Aralarına 2’şer 3’er kepçe ılık süt dökülür. 6 yaprak serildikten sonra arasına ceviz eklenir. Kalan 6 yaprakta aralarına süt dökülerek serilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. Servise hazır afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder