Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 2.5-3 su bardağı şeker
- Ceviz
Üzerine;
- Çilek
- Toz Antep fıstığı
- Ceviz
Güllaç Tarifi Yapılışı
- Süt ve şeker ocağa alınır. Süt ılıyınca (el yakmayacak şekilde olacak fazla sıcak olursa güllacınız hamur olur) güllaç yaprakları el ile parçalara bölünerek dikdörtgen borcama kat kat serilir.
- Aralarına 2’şer 3’er kepçe ılık süt dökülür. 6 yaprak serildikten sonra arasına ceviz eklenir. Kalan 6 yaprakta aralarına süt dökülerek serilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir. Servise hazır afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder