Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı fındık içi
Muhallebisi İçin;
- 2 kilogram süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı iftarlar,
- İlk önce kadayıf için; tavada tereyağı eritilir. Şeker ve kadayıf eklenerek, kısıt ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Kavrulan kadayıf kenara alınmadan, ceviz ya da fındık eklenir ve kenara alınır.
- Sonra muhallebisi için; tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı alınır ve çırpıcı ile karıştırılarak koyulaşması beklenir.
- Kaynayınca, vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.
- Kenara alınan muhallebiye, krem şanti eklenip bolca mikserle çırpılır.
- Yapım aşamasına geçecek olursak; kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcamın dibine yayalım.
- Sonra muhallebinin hepsini döküp, kaşıkla güzelce yayalım.
- Kalan kadayıfı, hemen muhallebinin üzerine koymayın yoksa yumuşak oluyor. Çıtır olması için, kalan kadayıfı servise yakın üzerine koyun.
- Tatlı, dolapta 4-5 saat dinlensin.
Ben kalabalık misafir için tarifi arttırıp yaptım, siz isterseniz azaltıp yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. 💁🏻♀️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder