19 Mayıs 2020 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık içi
Muhallebisi İçin;
  • 2 kilogram süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı iftarlar,
  1. İlk önce kadayıf için; tavada tereyağı eritilir. Şeker ve kadayıf eklenerek, kısıt ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur.
  2. Kavrulan kadayıf kenara alınmadan, ceviz ya da fındık eklenir ve kenara alınır.
  3. Sonra muhallebisi için; tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı alınır ve çırpıcı ile karıştırılarak koyulaşması beklenir.
  4. Kaynayınca, vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  5. Kenara alınan muhallebiye, krem şanti eklenip bolca mikserle çırpılır.
  6. Yapım aşamasına geçecek olursak; kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcamın dibine yayalım.
  7. Sonra muhallebinin hepsini döküp, kaşıkla güzelce yayalım.
  8. Kalan kadayıfı, hemen muhallebinin üzerine koymayın yoksa yumuşak oluyor. Çıtır olması için, kalan kadayıfı servise yakın üzerine koyun.
  9. Tatlı, dolapta 4-5 saat dinlensin.
Ben kalabalık misafir için tarifi arttırıp yaptım, siz isterseniz azaltıp yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. 💁🏻‍♀️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder