18 Mayıs 2020 Pazartesi

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy havuç
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak, bulguru sıcak su ile ıslatıp, demlenmesi için kıyıya alalım.
  2. Havuçları ve kabağı rendeleyip, tuzunu ekleyelim ve sıvı yağ ile soteleyelim.
  3. Sotelendikten sonra, demlenen bulguru üzerine ekleyip karıştıralım ve soğuması için kıyıya alalım.
  4. Soğuduktan sonra, üzerine istenilen miktarda yoğurt ekleyelim, sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
  5. Servise hazır.
Afiyet olsun inşallah ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder