Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı
- İlk olarak, bulguru sıcak su ile ıslatıp, demlenmesi için kıyıya alalım.
- Havuçları ve kabağı rendeleyip, tuzunu ekleyelim ve sıvı yağ ile soteleyelim.
- Sotelendikten sonra, demlenen bulguru üzerine ekleyip karıştıralım ve soğuması için kıyıya alalım.
- Soğuduktan sonra, üzerine istenilen miktarda yoğurt ekleyelim, sarımsağı da ekleyip karıştıralım.
- Servise hazır.
Afiyet olsun inşallah ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder