22 Mayıs 2020 Cuma

İç Baklalı Enginar Tarifi

İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • Yarım kilogram bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım limon
  • Tuz
  • 1 tutam dereotu

İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve zeytinyağını tencereye koyun.
  2. Baklaları ilave edip, biraz döndürün.
  3. 1 çay bardağı su ekleyip, baklaları pişirin.
  4. Suyu çekince, küp doğranmış enginarları ekleyin.
  5. 2 çay bardağı su ve tuz ilave edip, kaynayınca en kısıkta, yarım saat kadar pişirin.
  6. Altını kapatınca, doğranmış dereotu ekleyip, dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder