Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 adet küçük boy kuru soğan
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet salatalık
- 1 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
Sos Malzemesi;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım fincan sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yeteri kadar tuz
Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi Yapılışı
- Öncelikle, sos malzemelerini derince bir kaba alalım ve iyice karıştıralım.
- Diğer bir tarafta maydanoz ve salatalık hariç, tüm malzemeleri robottan geçirelim ve sos malzemesinin üzerine boşaltalım.
- Maydanoz ile salatalığı tahtada doğrayıp, katalım.
- Tüm malzemeleri katıp, karıştıralım.
- Servis tabağına alalım, süslemesini yapalım.
Muhteşem oldu, afiyetler olsun, sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder