22 Mayıs 2020 Cuma

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet küçük boy kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
Sos Malzemesi;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

Lokanta Usulü Yedikçe Yediren Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle, sos malzemelerini derince bir kaba alalım ve iyice karıştıralım.
  2. Diğer bir tarafta maydanoz ve salatalık hariç, tüm malzemeleri robottan geçirelim ve sos malzemesinin üzerine boşaltalım.
  3. Maydanoz ile salatalığı tahtada doğrayıp, katalım.
  4. Tüm malzemeleri katıp, karıştıralım.
  5. Servis tabağına alalım, süslemesini yapalım.
Muhteşem oldu, afiyetler olsun, sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder