25 Mayıs 2020 Pazartesi

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı irmik
  • 300 gram tereyağı
  • Çekilmiş fındık veya ceviz

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

Merhabalar.
  1. Öncelikle su ve şekeri tencerede kaynatalım.
  2. Sütümüzü de ayrı bir tencerede kaynatalım .
  3. Başka bir tencerede yağımızı eritelim ,çekilmiş cevizimizi yada fındığımızı kavuralım .
  4. Üstüne irmiğimizi katalım rengi dönünce şerbeti ve sütü katalım .
  5. İstediğimiz kıvama gelince kapağını kapatıp dinlendirelim 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder