25 Mayıs 2020 Pazartesi

Tavuk Ciğer Tarifi

Tavuk Ciğer Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk ciğer
  • 1 kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon

Tavuk Ciğer Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ciğerlerimizi ve yüreklerimizi temizliyoruz.
  2. Yüreği ikiye bölüp içindeki pıhtıyı çıkarmalıyız.
  3. Daha sonra doğradığımız ciğerleri ve yürekleri yıkayıp 3-4 dakika kadar soğuk suda bekletiyoruz.
  4. Bu arada soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
  5. Sarımsaklarıda önce bıçağımızla patlatıp daha sonra küçük doğruyoruz.
  6. Isınan tavamıza sıvı yağımızı döküp soğan ve sarımsakları ekleyerek kavuruyoruz.
  7. Süzdüğümüz ciğerleri ekliyoruz.
  8. Ciğerlerimiz önce suyunu salacak, daha sonra suyunu çekecek.
  9. Suyunu çektikten sonra tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Ocaktan almadan 1 dakika öncede kimyonu ekleyip karıştırıyoruz ve servise hazır.
  11. Ben servis esnasında lavaş, piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydanoz karışımı ekledim. Bu karışıma sumakta ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder