Tavuk Ciğer Tarifi
Tavuk Ciğer Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk ciğer
- 1 kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
Tavuk Ciğer Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ciğerlerimizi ve yüreklerimizi temizliyoruz.
- Yüreği ikiye bölüp içindeki pıhtıyı çıkarmalıyız.
- Daha sonra doğradığımız ciğerleri ve yürekleri yıkayıp 3-4 dakika kadar soğuk suda bekletiyoruz.
- Bu arada soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
- Sarımsaklarıda önce bıçağımızla patlatıp daha sonra küçük doğruyoruz.
- Isınan tavamıza sıvı yağımızı döküp soğan ve sarımsakları ekleyerek kavuruyoruz.
- Süzdüğümüz ciğerleri ekliyoruz.
- Ciğerlerimiz önce suyunu salacak, daha sonra suyunu çekecek.
- Suyunu çektikten sonra tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocaktan almadan 1 dakika öncede kimyonu ekleyip karıştırıyoruz ve servise hazır.
- Ben servis esnasında lavaş, piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydanoz karışımı ekledim. Bu karışıma sumakta ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder