17 Mayıs 2020 Pazar

Islak Kek (Küçük Borcamda) Tarifi

Islak Kek (Küçük Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım bardak şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Sosu için:
  • 3 bardak süt
  • Yarım bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao

Islak Kek (Küçük Borcamda) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpılır .
  2. daha sonra sıvı malzemeler eklenir tekrar çırpıldıktan sonra toz malzemeler eklenir ve tekrar çırpılır .
  3. sonra borcama koyulur.
  4. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
  5. 3 bardak süt yarım bardak şeker, kakao ve sıvı yağı veya yarım yemek kaşığı tereyağını bir tasa koyup ocakta ısıtıyoruz kaynayana kadar.
  6. Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve karıştırıyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kullanılmaya hazır
  7. Sıcağa çıkmadan çatal veya kürdan yardımıyla delikler açılır.
  8. Üzerine hazırlanan sos dökülür sonra isteğe göre üzerini süsleyebilirsiniz ben çilek kullandım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder