17 Mayıs 2020 Pazar

Patates Püreli Tavuk Sote (Porsiyonluk) Tarifi

Patates Püreli Tavuk Sote (Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler

Sote için;
  • 400 gr kemiksiz tavuk but eti
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Karabiber
Püresi için;
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 dolu çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından 2 parmak eksik süt(süt oranını patatesinizin büyüklüğüne göre ayarlayın bana bu miktar süt yeterli oldu)
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Patates Püreli Tavuk Sote (Porsiyonluk) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler ve tavuk küp küp doğranır.
  2. Tavaya yağ, soğan ve biberler alınarak hafif kavrulur daha sonra tavuk eklenir suyunu bırakıp çekene kadar güzelce pişirilir.
  3. Tavuklar yumuşayıp pistikten sonra domatesler, tuz ve baharatlar da eklenerek bir iki karıştırılır ve tavanın altı kapatılır.
  4. Yemek porsiyonlara eşit olarak paylaştırılır.
  5. Porsiyonların her birine birer çorba kaşığı sıcak su eklenir.
  6. Püresi için patatesler haşlanır sıcakken ezilir tereyağ, tuz, karabiber ve süt eklenerek püre haline getirilir porsiyonların üzerine eşit miktarda koyulur.
  7. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 20dk pişirilir.
  8. Pişen yemeğimizin üzerine kaşar peyniri serpilir ve fırına verilir. Üzeri kızarınca fırından çıkarılıp servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder