Patates Püreli Tavuk Sote (Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler
Sote için;
- 400 gr kemiksiz tavuk but eti
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kekik
- Kimyon
- Pulbiber
- Karabiber
Püresi için;
- 2 adet orta boy patates
- 2 dolu çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından 2 parmak eksik süt(süt oranını patatesinizin büyüklüğüne göre ayarlayın bana bu miktar süt yeterli oldu)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Sote (Porsiyonluk) Tarifi Yapılışı
- Sebzeler ve tavuk küp küp doğranır.
- Tavaya yağ, soğan ve biberler alınarak hafif kavrulur daha sonra tavuk eklenir suyunu bırakıp çekene kadar güzelce pişirilir.
- Tavuklar yumuşayıp pistikten sonra domatesler, tuz ve baharatlar da eklenerek bir iki karıştırılır ve tavanın altı kapatılır.
- Yemek porsiyonlara eşit olarak paylaştırılır.
- Porsiyonların her birine birer çorba kaşığı sıcak su eklenir.
- Püresi için patatesler haşlanır sıcakken ezilir tereyağ, tuz, karabiber ve süt eklenerek püre haline getirilir porsiyonların üzerine eşit miktarda koyulur.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 20dk pişirilir.
- Pişen yemeğimizin üzerine kaşar peyniri serpilir ve fırına verilir. Üzeri kızarınca fırından çıkarılıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder