19 Mayıs 2020 Salı

Kabak Çırtması Tarifi

Kabak Çırtması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak (ya da 1 adet büyük boy girit kabağı)
  • 1 adet soğan
  • 2 adey domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Birer tutam tuz, pulbiber, karabiber
  • Sıvı yağ

Kabak Çırtması Tarifi Yapılışı

Kendi suyunda pisen, pratik oldukça kolay tarif😋
  1. Küp doğranmış  soğanları tencereye alarak kavuralım.
  2. Ardından salça ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Kabakları soyarak biraz ince ve küçük doğrayarak kavrulan salçaya ekleyip 5 dakika kısık ateşte kavuralım.
  4. Daha sonra doğranan domates ve sarımsağı ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak yumuşayana dek kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen yemeğimiz servise hazır.
    Afiyet olsun🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder