Kabak Çırtması Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet kabak (ya da 1 adet büyük boy girit kabağı)
- 1 adet soğan
- 2 adey domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Birer tutam tuz, pulbiber, karabiber
- Sıvı yağ
Kabak Çırtması Tarifi Yapılışı
Kendi suyunda pisen, pratik oldukça kolay tarif😋
- Küp doğranmış soğanları tencereye alarak kavuralım.
- Ardından salça ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Kabakları soyarak biraz ince ve küçük doğrayarak kavrulan salçaya ekleyip 5 dakika kısık ateşte kavuralım.
- Daha sonra doğranan domates ve sarımsağı ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak yumuşayana dek kısık ateşte pişirelim.
- Pişen yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder