Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr kemikli veya kemiksiz pirzola tavuk
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kekik
- Kimyon
- Köri
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Çeyrek limon suyu
Püresi için;
- 5-6 adet patates ( haşlanmış)
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi Yapılışı
- Tandır tadında nar gibi kızarmış yumuşacık tavuk mutlaka deneyin asla pişman olmazsınız.
- Tavukları yıkayıp süzün.
- Düdüklü tencere alın üzerine tuz ve baharatları ekleyip limon sıkıp iyice karıştırın kapağını kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin.
- Dolaptan çıkarıp soğanı bütün şekilde ortasına koyup kapağı kapatın kendi suyuyla 15-20 dakika pişirin.
- Bu arada püreyi hazırlayalım.
- Patatesleri soyup dilimleyin tuzlu suda haşlayın.
- Suyunu süzüp tereyağı, sütü, kaşar peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip çatalla iyice ezip homojen hale getirin.
- Pişen tavukları düdüklüden alıp bir tavaya biraz sıvı yağ döküp tavukları arkalı önlü kızartalım.
- Patates püresini servis tabağına alın yayın.
- Üzerine kızarmış tavuk koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder