19 Mayıs 2020 Salı

Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi

Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kemikli veya kemiksiz pirzola tavuk
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Kimyon
  • Köri
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Çeyrek limon suyu
Püresi için;
  • 5-6 adet patates ( haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Tavuk Tandır Patates Püresi Eşliğinde Tandır Tadında Tarifi Yapılışı

  1. Tandır tadında nar gibi kızarmış yumuşacık tavuk mutlaka deneyin asla pişman olmazsınız.
  2. Tavukları yıkayıp süzün.
  3. Düdüklü tencere alın üzerine tuz ve baharatları ekleyip limon sıkıp iyice karıştırın kapağını kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin.
  4. Dolaptan çıkarıp soğanı bütün şekilde ortasına koyup kapağı kapatın kendi suyuyla 15-20 dakika pişirin.
  5. Bu arada püreyi hazırlayalım.
  6. Patatesleri soyup dilimleyin tuzlu suda haşlayın.
  7. Suyunu süzüp tereyağı, sütü, kaşar peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyip çatalla iyice ezip homojen hale getirin.
  8. Pişen tavukları düdüklüden alıp bir tavaya biraz sıvı yağ döküp tavukları arkalı önlü kızartalım.
  9. Patates püresini servis tabağına alın yayın.
  10. Üzerine kızarmış tavuk koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder