Kekikli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Banvit Bonfile Göğüs
- 150ml krema
- Tuz (arzu ettiğiniz miktarda)
Marine için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet küçük soğan
Kekikli Tavuk Tarifi Yapılışı
- 2 adet bonfile göğüsü küp küp doğrayalım.
- Marine işlemi için üzerine kekik, zeytinyağı, pul biber ve rendelediğimiz soğanı ekleyelim.
- Göğüs etlerinin güzelce marine olması için üzerini kapatarak buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Tavayı ocağa alarak ısıtalım ve dinlendirdiğimiz etleri ilave edelim.
- Göğüs etlerini birbirine yapışmayacak şekilde hem ters hem de düz çevirerek mühürleyelim.
- Her tarafı güzelce mühürlenen etleri karıştıralım ve 6-7 dakika daha pişirelim.
- Daha sonra kremayı da ilave edelim, et ve kremanın karışmasını sağlayalım.
- Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve göğüs etlerinin kremayı çekmesi için bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
- Salata ve makarna ile servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder