26 Mayıs 2020 Salı

Kekikli Tavuk Tarifi

Kekikli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Bonfile Göğüs
  • 150ml krema
  •  Tuz (arzu ettiğiniz miktarda)
Marine için;
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  •  3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  •  1 adet küçük soğan

Kekikli Tavuk Tarifi Yapılışı



  1. 2 adet bonfile göğüsü küp küp doğrayalım.
  2. Marine işlemi için üzerine kekik, zeytinyağı, pul biber ve rendelediğimiz soğanı ekleyelim.
  3. Göğüs etlerinin güzelce marine olması için üzerini kapatarak buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  4. Tavayı ocağa alarak ısıtalım ve dinlendirdiğimiz etleri ilave edelim.
  5. Göğüs etlerini birbirine yapışmayacak şekilde hem ters hem de düz çevirerek mühürleyelim.
  6. Her tarafı güzelce mühürlenen etleri karıştıralım ve 6-7 dakika daha pişirelim.
  7. Daha sonra kremayı da ilave edelim, et ve kremanın karışmasını sağlayalım.
  8. Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve göğüs etlerinin kremayı çekmesi için bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
  9. Salata ve makarna ile servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder