Sebzeli Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç ıspanak yaprağı
- 3 dal yeşil soğan (olmasa da olur)
- 1 çay kaşığı dolusu pul biber
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Sebzeli Omlet Tarifi Yapılışı
- Ispanak ve soğan hariç, yukarıda saydığım tüm malzemeyi kabımıza alıp, tel çırpıcıyla güzelce çırpalım.
- İncecik doğradığımız ıspanağı ve soğanı ekleyip, karıştıralım.
- Yanmaz tavamıza yağları koyup eritelim ve omletimizi boşaltalım.
- Kapağını kapatıp, altını orta ateşe getirelim. Hızlı ateşte pişirmeyin, çok kısık da olmasın.
- 6-7 dakika sonra, bir spatula ile kenarından kontrol edelim, omlet tavaya yapışabilir, hafifçe spatula ile yapışan kısımları kazıyıp, bir sallayalım. Yapışırsa, omletimizi çeviremeyiz.
- Kontrol edip kızarmışsa, tavamızın kapağına omletimizi olduğu gibi dikkatlice geçirelim ve tavamızı kapağın üzerine kapatıp, ters çevirelim.
- Diğer yüzü de pişince, doğradığımız kaşarı üzerine dizip, erimeye başlayınca altını kapatalım.
- Birkaç dakika bu şekilde beklesin ve kesip, servis edelim.
Afiyetle💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder