26 Mayıs 2020 Salı

Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç ıspanak yaprağı
  • 3 dal yeşil soğan (olmasa da olur)
  • 1 çay kaşığı dolusu pul biber
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre)
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Sebzeli Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak ve soğan hariç, yukarıda saydığım tüm malzemeyi kabımıza alıp, tel çırpıcıyla güzelce çırpalım.
  2. İncecik doğradığımız ıspanağı ve soğanı ekleyip, karıştıralım.
  3. Yanmaz tavamıza yağları koyup eritelim ve omletimizi boşaltalım.
  4. Kapağını kapatıp, altını orta ateşe getirelim. Hızlı ateşte pişirmeyin, çok kısık da olmasın.
  5. 6-7 dakika sonra, bir spatula ile kenarından kontrol edelim, omlet tavaya yapışabilir, hafifçe spatula ile yapışan kısımları kazıyıp, bir sallayalım. Yapışırsa, omletimizi çeviremeyiz.
  6. Kontrol edip kızarmışsa, tavamızın kapağına omletimizi olduğu gibi dikkatlice geçirelim ve tavamızı kapağın üzerine kapatıp, ters çevirelim.
  7. Diğer yüzü de pişince, doğradığımız kaşarı üzerine dizip, erimeye başlayınca altını kapatalım.
  8. Birkaç dakika bu şekilde beklesin ve kesip, servis edelim.
Afiyetle💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder