Kolay Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 30 yaprak hazır yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Keki İçin;
- 3 adet yumurta (resimde 2 var, ben de 3 koydum kırıldığı için çekemedim)
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı un
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon (içine at)
Kolay Kekli Baklava Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Sonra yumurta ve şekeri, güzelce çırpalım 3-4 dakika.
- Ardından, kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım. Ben orta boy borcamda yaptım, isterseniz kare tepside de yapabilirsiniz.
- Yaprakları yuvarlak keselim, yağları eritelim kaynamasın.
- Her yaprak arasına, erittiğimiz yağı sürelim.
- 15 kat yaptıktan sonra, arasına kekimizi koyalım.
- Aynı şekilde, her kata yağ sürüp, 15 katı da ekleyelim. Ben kalın kestim, siz daha ince kesebilirsiniz.
- Kalan yağı da üzerine sürelim ve üzeri kızarana kadar 160 derecede pişirelim.
- Fırından çıkartınca, soğuk şerbeti dökelim. Süslemek size kalmış.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder