22 Mayıs 2020 Cuma

Kolay Kekli Baklava Tarifi

Kolay Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 30 yaprak hazır yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Keki İçin;
  • 3 adet yumurta (resimde 2 var, ben de 3 koydum kırıldığı için çekemedim)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı un
Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon (içine at)

Kolay Kekli Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Sonra yumurta ve şekeri, güzelce çırpalım 3-4 dakika.
  3. Ardından, kuru malzemeleri ekleyip karıştıralım. Ben orta boy borcamda yaptım, isterseniz kare tepside de yapabilirsiniz.
  4. Yaprakları yuvarlak keselim, yağları eritelim kaynamasın.
  5. Her yaprak arasına, erittiğimiz yağı sürelim.
  6. 15 kat yaptıktan sonra, arasına kekimizi koyalım.
  7. Aynı şekilde, her kata yağ sürüp, 15 katı da ekleyelim. Ben kalın kestim, siz daha ince kesebilirsiniz.
  8. Kalan yağı da üzerine sürelim ve üzeri kızarana kadar 160 derecede pişirelim.
  9. Fırından çıkartınca, soğuk şerbeti dökelim. Süslemek size kalmış.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder