22 Mayıs 2020 Cuma

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için:
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/3 çay bardağı su
  • Tuz, kimyon, karabiber
Beğendisi için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 2 bardak süt
  • 4 patlıcan

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

    1. Kıymalı sosu için 3 yemek kaşığı zeytinyağ eklenir daha sonrasında kıyma ilave edilir.
    2. Renk alınca soğanlar gelir biraz yumuşadıktan sonra biber eklenir 1, 2 dakika daha kavrulur.
    3. Salçası ilave edilir ve çeyrek çay bardağı kadar su katılır.
    4. Beğendisi için 4 patlıcan közlenir.
    5. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ konulur eridikten sonra 2 yemek kaşığı un eklenir köpük köpük olana değin karıştırılır.
    6. 2 su bardağı süt ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir yaklaşık 2 dakik sonra kıvamı oluyor.
    7. Közleyip doğradığımız patlıcanlar üzerine eklenir ve hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder