Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Harcı için:
- 300 gram dana kıyma
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/3 çay bardağı su
- Tuz, kimyon, karabiber
Beğendisi için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 kaşık un
- 2 bardak süt
- 4 patlıcan
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Kıymalı sosu için 3 yemek kaşığı zeytinyağ eklenir daha sonrasında kıyma ilave edilir.
- Renk alınca soğanlar gelir biraz yumuşadıktan sonra biber eklenir 1, 2 dakika daha kavrulur.
- Salçası ilave edilir ve çeyrek çay bardağı kadar su katılır.
- Beğendisi için 4 patlıcan közlenir.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ konulur eridikten sonra 2 yemek kaşığı un eklenir köpük köpük olana değin karıştırılır.
- 2 su bardağı süt ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir yaklaşık 2 dakik sonra kıvamı oluyor.
- Közleyip doğradığımız patlıcanlar üzerine eklenir ve hazır olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder