26 Mayıs 2020 Salı

Krep (Tam Kıvamında ve Çok Kolay) Tarifi

Krep (Tam Kıvamında ve Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kahve fincanı kadar sıvı yağ

Krep (Tam Kıvamında ve Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, iyice çırpıyoruz. İsterseniz mikser yardımıyla da karıştırabilirsiniz.
  2. Püf noktası; un pütür pütür kalmamalı, homojen ve pürüzsüz bir kıvamda olmalı.
  3. Krep tavasını yağlayıp, ısıtıyoruz ve kepçe yardımıyla karışımı ince bir tabaka olacak şekilde döküyoruz. Her bir krep için tavayı yağlamanıza gerek yok, içindeki yağ tavaya yapışmasını engelliyor ama ilk krep dökülmeden önce tava mutlaka yağlanmalı, aksi takdirde yapışıyor ve çevirmeniz mümkün olmuyor.
  4. Her iki tarafını da kızartarak, servis tabağına alıyoruz.
Detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum :) İlk kez krep yapmak isteyen ama tereddüt eden herkes kolaylıkla yapabilir.
Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder