Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr çiğ kadayıf
- 100 gr kaymak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr ceviz
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Bir damla limon suyu
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Künefe Tarifi Yapılışı
- Şerbet hazırlama; şekeri su ve birkaç damla limon suyunu tencereye alın kaynayınca birkaç dakika kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kadayıfı hazırlama; küçük boy bir krep tavasının altını tereyağı ile yağlıyoruz çiğ kadayıfı ince ince doğrayın yarısını tavanın altına döşeyin arasına kaymak ve cevizi ekleyelim.
- Kalan kadayıfı üzerine döşeyin iyice bastırarak sıkıştırın ocakta orta ateşte çevirerek altını pişirin arada bir spatula ile kontrol edin pişince düz bir tencere kapağı yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine ılık şerbeti dökün üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.
Püf noktası; tatlı sıcak şerbet ılık olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder