22 Mayıs 2020 Cuma

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr çiğ kadayıf
  • 100 gr kaymak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr ceviz
Şerbeti için;
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Bir damla limon suyu
Üzeri için;
  • Antep fıstığı

Künefe Tarifi Yapılışı

  1. Şerbet hazırlama; şekeri su ve birkaç damla limon suyunu tencereye alın kaynayınca birkaç dakika kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Kadayıfı hazırlama; küçük boy bir krep tavasının altını tereyağı ile yağlıyoruz çiğ kadayıfı ince ince doğrayın yarısını tavanın altına döşeyin arasına kaymak ve cevizi ekleyelim.
  3. Kalan kadayıfı üzerine döşeyin iyice bastırarak sıkıştırın ocakta orta ateşte çevirerek altını pişirin arada bir spatula ile kontrol edin pişince düz bir tencere kapağı yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını pişirelim.
  4. Piştikten sonra üzerine ılık şerbeti dökün üzerini Antep fıstığı ile süsleyin.
Püf noktası; tatlı sıcak şerbet ılık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder