22 Mayıs 2020 Cuma

Haşıl Tarifi

Haşıl Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı buğday
  • 2 litre ayran
  • Tuz
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Haşıl Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı bir gece önceden suya koyuyoruz, ertesi gün yeterince kabarmış olan buğdayın suyunu süzüp içerisine kontrollüce ayranı döküp çorba kıvamına gelecek kadar ayran döküyoruz.
  2. İçerisine 2 yemek kaşığı unu ilave edip güzelce karıştırıp ocağa alıyoruz, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra altını yarıma alıp, lapa pilav kıvamı alana kadar karıştırıyoruz, lapa pilav kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
  4. Ortasını açıp bir yemek kaşığı kadar yağı ortasına koyalım, siz yedikçe tereyağı yemeğin sıcağıyla eriyecektir.
  5. Dilerseniz sarımsaklı ayran da üzerine dökebilirsiniz.
  6. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder