Haşıl Tarifi
Haşıl Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı buğday
- 2 litre ayran
- Tuz
- Tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
Haşıl Tarifi Yapılışı
- Buğdayı bir gece önceden suya koyuyoruz, ertesi gün yeterince kabarmış olan buğdayın suyunu süzüp içerisine kontrollüce ayranı döküp çorba kıvamına gelecek kadar ayran döküyoruz.
- İçerisine 2 yemek kaşığı unu ilave edip güzelce karıştırıp ocağa alıyoruz, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını yarıma alıp, lapa pilav kıvamı alana kadar karıştırıyoruz, lapa pilav kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatıp servis tabağına alalım.
- Ortasını açıp bir yemek kaşığı kadar yağı ortasına koyalım, siz yedikçe tereyağı yemeğin sıcağıyla eriyecektir.
- Dilerseniz sarımsaklı ayran da üzerine dökebilirsiniz.
- Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder