Lezzet Şöleni (Mantarlı Tavuk Güveçi) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça iri tavuk göğsü
- 800 gram mantar
- 7 yemek kaşığı zeytin yağı
- 7 adet sivri biber
- 2 adet kapya biberi
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet iri domates
- 5 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı köri baharatı (curry)
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 çay bardağı kaynar su
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Lezzet Şöleni (Mantarlı Tavuk Güveçi) Tarifi Yapılışı
,, , 🍄🐔🍄,, ,, mantarlı tavuk güveç 🥘 👈🏻👈🏻 tam bir lezzet şöleni🤤,, ,, , kokusu bile insanı mest etmeye yetiyor🤩 çok sevdiğim bir yemek👌🏻. İster benim gibi büyük sunumluk tek tepsi güveçi içerisinde,, ister uygun bir kap, borcam,, , ister porsiyonluk minik güveç kaplarında. Elinizde olan uygun her gereçle deneyebilirsiniz👍🏻
Vermiş olduğum ölçüler 6 yetişkin insana bolca yetecek şekildedir. Malzemeleri kendi kişi sayınıza göre azaltıp,, artırabilirsiniz.
- Geçelim tarifime😉Öncelikle tavuk göğsü yıkanıp küp şeklinde orta büyüklükte doğranıp hazır edilir. Mantarlar sapları çıkarılıp dış yaprakları kabukları soyulur ve kalın iri küpler halinde doğranır.
- Daha sonra; soğan, sivri biber, sarımsak, kapya biberi, domates ayrı ayrı yemeklik şekilde küpler halinde doğranır tüm malzeme elimizin altında hazır edilmiş olur.
- Geniş ve derin bir tava içerisine 2 kaşık sıvı yağ̆ eklenip tavuk eti konulup en yüksek ateşte rengi dönene dek 5-6 dakika kavrulur.
- Suyunu salar,, ve et suyunu tekrar çekene dek karıştırılarak yüksek ateşte pişirilir.
- Daha sonra hiç suyu kalmayan et üzerine sıvı yağ biberler soğan ve sarımsak eklenir.
- 3-4 dakikada böyle kavrulur.
- Üzerine mantar ilave edilip 4-5 tur karıştırılır ve domateste eklenip orta ateşte karıştırılarak 5 dakika kavrulmaya devam edilir.
- Süre sonunda baharatları eklenir karıştırılır ve salçası suyu ilave edilip kapağı kapatılır. Kısık ateşte 30 dakika etler pişenedek yemeğimiz pişirilir.
- Son 5 dakikasını ben kapaksız şekilde yüksek ateşte fazla suyu kaldıysa birazını fazlalığını çeksin diye kavurdum.
- Daha sonra pişmiş yemeği uygun fırın kabımıza boşaltıp üzerlerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 205 derecede ısıtılmış alt üst ayar fırında orta rafta peynir eriyip kızarana dek pişirilir. Afiyet şifa olsun💝
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder