27 Mayıs 2020 Çarşamba

Pofuduk Pişi Tarifi

Pofuduk Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (250 ml ölçü)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4, 5 su bardağı un (Yumuşak kıvam)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Pişiye şekil vermek için)

Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim🌷🌷🌷🌷Çıtır çıtır pofuduk pişi için.


  1. Öncelikle şeker ,maya, tuz ve ılık süt ılık su yoğurma kabına alınır.
  2. Ardından un ile yavaş yavaş kıvamlandırılır yumuşak bir kıvam olucak hamurumuz.
  3. Ardından üzerini temiz bir bezle kapatıp yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
  4. Ardından yapım aşamasına geçelim hamuru hafif elimizi sıvı yağa batırıp söndürmeden tezgaha alalım ve 13 eşit bezelere alalım.
  5. Ardından sıvı yağı yardımıyla şekil verelim bu şekilde elinize yapışmayacaktır.
  6. Ardından ısınmış tavadaki yağa pişilerimizi ilave edelim ve kızarana kadar arkaları önlü kızartalım puf puf çıtır pişilerimiz hazır.Deneyeceklere afiyet olsun 🌺🌺🌺🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder