Pofuduk Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (250 ml ölçü)
- 1 su bardağı ılık su
- 3 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4, 5 su bardağı un (Yumuşak kıvam)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Pişiye şekil vermek için)
Pofuduk Pişi Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim🌷🌷🌷🌷Çıtır çıtır pofuduk pişi için.
- Öncelikle şeker ,maya, tuz ve ılık süt ılık su yoğurma kabına alınır.
- Ardından un ile yavaş yavaş kıvamlandırılır yumuşak bir kıvam olucak hamurumuz.
- Ardından üzerini temiz bir bezle kapatıp yaklaşık 1 saat dinlendirelim.
- Ardından yapım aşamasına geçelim hamuru hafif elimizi sıvı yağa batırıp söndürmeden tezgaha alalım ve 13 eşit bezelere alalım.
- Ardından sıvı yağı yardımıyla şekil verelim bu şekilde elinize yapışmayacaktır.
- Ardından ısınmış tavadaki yağa pişilerimizi ilave edelim ve kızarana kadar arkaları önlü kızartalım puf puf çıtır pişilerimiz hazır.Deneyeceklere afiyet olsun 🌺🌺🌺🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder