Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Bonfile Göğüs
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- 1 diş sarımsak
Sosu için:
- 1 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
- Sosu için yumurta, maden suyu, un, kabartma tozu, karbonat bir kapta çırpılır.
- Bonfile göğüs julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
- Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber ve sarımsak eklenir. Güzelce
karıştırılır. - Daha sonra hazırlanan karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür. Bir güzel karıştırılır.
- Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
- Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartılır. Tavuk kalamarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder