20 Mayıs 2020 Çarşamba

Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi

Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Bonfile Göğüs
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
Sosu için:
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Lezzeti Şahane Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için yumurta, maden suyu, un, kabartma tozu, karbonat bir kapta çırpılır.
  2. Bonfile göğüs julyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
  3. Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber ve sarımsak eklenir. Güzelce
    karıştırılır.
  4. Daha sonra hazırlanan karışım baharatlı tavukların üzerine dökülür. Bir güzel karıştırılır.
  5. Üzeri streç ile kapatılarak 1 saat dolapta dinlendirilir.
  6. Dinlenen tavuklar sostan alınıp kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartılır. Tavuk kalamarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder