Puf Puf Revani Tarifi ( Ağızda Dağılan Lezzet ) İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağından biraz fazla haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi(isteğe bağlı)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon(ocaktan almaya yakın)
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Puf Puf Revani Tarifi ( Ağızda Dağılan Lezzet ) Yapılışı
- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağı ilave edip ve karıştırıyoruz.
- Ardından irmik, un, ve haşhaşı ekliyoruz.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu, Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek iyice çırparak ve yağlanmış tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü şekilde fansız ve orta ayarda 20-25 dakika kontrollü pişiriyoruz. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir çatalla kontrol edebilirsiniz. )
- Şerbet için şeker ve suyu kaynatıyoruz. (daha az şerbetli sevenler oranları yarıya düşürüp hazırlayabilirler. )
- Şerbet 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirmeye yakın 2-3 damla limon suyu ilave ediyoruz.
- Kek ile şerbeti buluştururken kekinizin soğuk, şerbetinizin de ilk sıcağının çıkmış olmasına dikkat edin.
- Krem şanti için süt ve toz karışım iyice çırpılır ve bekletmeksizin kekin üzerine sürülür.
- Amacımız kekin üzerinin sıyrılmasını önlemektir. Kremşanti sürülen revanimizi buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz ve mevsim meyveleri veya ceviz vb. ile dilediğimiz gibi servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder