23 Mayıs 2020 Cumartesi

Puf Puf Revani Tarifi ( Ağızda Dağılan Lezzet )

Puf Puf Revani Tarifi ( Ağızda Dağılan Lezzet ) İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından biraz fazla haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi(isteğe bağlı)
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon(ocaktan almaya yakın)
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Puf Puf Revani Tarifi ( Ağızda Dağılan Lezzet ) Yapılışı

  1. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Süt ve sıvı yağı ilave edip ve karıştırıyoruz.
  4. Ardından irmik, un, ve haşhaşı ekliyoruz.
  5. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu, Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek iyice çırparak ve yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü şekilde fansız ve orta ayarda 20-25 dakika kontrollü pişiriyoruz. (pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir çatalla kontrol edebilirsiniz. )
  7. Şerbet için şeker ve suyu kaynatıyoruz. (daha az şerbetli sevenler oranları yarıya düşürüp hazırlayabilirler. )
  8. Şerbet 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirmeye yakın 2-3 damla limon suyu ilave ediyoruz.
  9. Kek ile şerbeti buluştururken kekinizin soğuk, şerbetinizin de ilk sıcağının çıkmış olmasına dikkat edin.
  10. Krem şanti için süt ve toz karışım iyice çırpılır ve bekletmeksizin kekin üzerine sürülür.
  11. Amacımız kekin üzerinin sıyrılmasını önlemektir. Kremşanti sürülen revanimizi buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz ve mevsim meyveleri veya ceviz vb. ile dilediğimiz gibi servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder