23 Mayıs 2020 Cumartesi

Tulumba Tatlısı (Hazırları Aratmayan Tatlı) Tarifi

Tulumba Tatlısı (Hazırları Aratmayan Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 4 adet yumurta

Tulumba Tatlısı (Hazırları Aratmayan Tatlı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım çünkü şerbet buz gibi olacak soğuk yani.
  2. Şerbet için şeker ve su tencereye alınır yarım saat kadar kaynatılır söndürmeye yakın bir kaç damla limon damlatılır ve şerbet soğumaya bırakılır.
  3. Hamur için yumurta ve un hariç tüm malzemeler uygun bir tavaya alınır su kaynamaya bırakılır kaynayınca 2. 5 su bardağı un ilave edilir ve karıştırılır .
  4. 3 veya 5 dakika bu şekilde kavrulur daha sonra ocakdan alalım ve ara ara karıştırarak hamurun tamamen soğumasını sağlayalım .
  5. Soğuyan hamura yumurtaları birer birer ekleyerek yumurtayı yedirerek yoğuralım hamurun soğuk olmasına dikkat edelim değilse yumurtalar pişer.
  6. Hazırladığımız hamuru sıkma torbamıza alalım uygun bir tencereye sıvı yağ koyalım ve hamurumuzu yağın içine sıkalım ve ocağın altını kısık ayarda açalım harlı olmasın tatlılarımız hem pişmez hamur olur içi hemde dağılır .
  7. Kızarana kadarda karıştırmayalım kızarmaya başlayınca dikkatli bir şekilde karıştıralım kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetin içine alalım.
  8. Bir sefer alt üst karıştırdıktan sonra tatlılarımızı servis tabağına alalım kalan hamuru kızartmak için sıvı yağımızın soğuması gerekiyor.
  9. Sıcakken yaparsak içi hamur olur soğuduktan sonra aynı işlemlerle kızartıp yapalım afiyet şifa olsun inşallah hazırlarla birebir oluyor tarife uyarak yaparsanız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder