17 Mayıs 2020 Pazar

Sahur Ve Kahvaltıların Yıldızı Tel Tel Açma Tarifi

Sahur Ve Kahvaltıların Yıldızı Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un
  • Margarin

Sahur Ve Kahvaltıların Yıldızı Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin kabın içine ılık su ılık süt, toz şeker ve mayayı alıyoruz karıştırıyoruz.
  2. 5-10 dakika kadar bu şekilde bırakıyoruz mayanın aktifleşmesi için.
  3. Daha sonrasında yumurta akı, tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Üzerini kapatıp 45 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz her birinin üzerine bir çay kaşığı margarin ekliyoruz.
  7. Margarini hamura yedire yedire açalım daha sonra rulo şeklinde saralım ve yuvarlak açma şeklini verelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 10-15 dakika pişirelim. Ve servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder