Sahur Ve Kahvaltıların Yıldızı Tel Tel Açma Tarifi
Sahur Ve Kahvaltıların Yıldızı Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Margarin
Sahur Ve Kahvaltıların Yıldızı Tel Tel Açma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin kabın içine ılık su ılık süt, toz şeker ve mayayı alıyoruz karıştırıyoruz.
- 5-10 dakika kadar bu şekilde bırakıyoruz mayanın aktifleşmesi için.
- Daha sonrasında yumurta akı, tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp 45 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz her birinin üzerine bir çay kaşığı margarin ekliyoruz.
- Margarini hamura yedire yedire açalım daha sonra rulo şeklinde saralım ve yuvarlak açma şeklini verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 10-15 dakika pişirelim. Ve servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder