17 Mayıs 2020 Pazar

Baklava Tarifi

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 limon damlası

Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın daha sonra kaynatın kaynadıktan sonra 3 damla limon sıkın biraz daha kaynatıp soğuması için bırakın.
  2. Baklava hamuru için un hariç bütün malzemeleri kutup karıştırın daha sonra kontrollü şekilde unu ilave edin.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 eşit parçaya ayırın.
  4. Üstüne bez örterek yarım saat dinlendirin daha sonra tek tek buğday nişastası ile incecik açın.
  5. Arasına tereyağını eritin ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip açtığınız yufkaların içerisine sürün 4 kat olsun.
  6. 4. Yufkayı üzerine yağladıktan sonra cevizini serpin rulo şeklinde yuvarlayın.
  7. Daha sonra çay bardağı ile d şeklinde karşılıklı kesin ve yağlanmış tepsiye dizin dolan tepsinin üzerine fırça yardımı ile yağ sürün 180° fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Pişen baklavanın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti soğuk olarak dökün afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder