Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3 limon damlası
Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın daha sonra kaynatın kaynadıktan sonra 3 damla limon sıkın biraz daha kaynatıp soğuması için bırakın.
- Baklava hamuru için un hariç bütün malzemeleri kutup karıştırın daha sonra kontrollü şekilde unu ilave edin.
- Yumuşak bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 eşit parçaya ayırın.
- Üstüne bez örterek yarım saat dinlendirin daha sonra tek tek buğday nişastası ile incecik açın.
- Arasına tereyağını eritin ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip açtığınız yufkaların içerisine sürün 4 kat olsun.
- 4. Yufkayı üzerine yağladıktan sonra cevizini serpin rulo şeklinde yuvarlayın.
- Daha sonra çay bardağı ile d şeklinde karşılıklı kesin ve yağlanmış tepsiye dizin dolan tepsinin üzerine fırça yardımı ile yağ sürün 180° fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen baklavanın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti soğuk olarak dökün afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder