Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk yufka
- 1 adet tavuk göğüsü
- 3 patlıcan
- Yarım patates
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 tane biber
- Yarim domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
Üzeri için;
- Kaşar
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp pişiriyoruz bir yandan patlıcanları ve patatesleri kızartıyoruz .
- Tavuk piştikten sonra salçayı domatesi , biberi , tuzu vepul biberi ekliyip kavuruyoruz.
- Daha sonra kızarttığımız patlıcan ve patatesleri ve konserve bezelyemizi de ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 tane yufkayı 4 parçaya bölüyoruz böldükten sonra 1 tanesini kaseye yerleştiriyoruz biraz kenarlarından da ortaya koyuyoruz iç harcı koyup kapatıyoruz hepsini bu şekilde yapıyoruz toplamda 6 adet oluyor.
- Daha sonra birazcık sıvıyağını fırca yardımı ile yufkaya sürüyoruz en üstede rendelediğimiz kaşar peynirini koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Benim bezelyem bittiği için bu seferlik bezelyesiz yapmıştım ama yine çok güzel oldu afiyet olsun 😊👩🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder