22 Mayıs 2020 Cuma

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk yufka
  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 3 patlıcan
  • Yarım patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 tane biber
  • Yarim domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
Üzeri için;
  • Kaşar

    Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı


    1. Tavuklarımızı küp küp doğrayıp pişiriyoruz bir yandan patlıcanları ve patatesleri kızartıyoruz .
    2. Tavuk piştikten sonra salçayı domatesi , biberi , tuzu vepul biberi ekliyip kavuruyoruz.
    3. Daha sonra kızarttığımız patlıcan ve patatesleri ve konserve bezelyemizi de ekleyip karıştırıyoruz.
    4. 1 tane yufkayı 4 parçaya bölüyoruz böldükten sonra 1 tanesini kaseye yerleştiriyoruz biraz kenarlarından da ortaya koyuyoruz iç harcı koyup kapatıyoruz hepsini bu şekilde yapıyoruz toplamda 6 adet oluyor.
    5. Daha sonra birazcık sıvıyağını fırca yardımı ile yufkaya sürüyoruz en üstede rendelediğimiz kaşar peynirini koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
    6. Benim bezelyem bittiği için bu seferlik bezelyesiz yapmıştım ama yine çok güzel oldu afiyet olsun 😊👩‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder