27 Mayıs 2020 Çarşamba

Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 adet köy biberi
  • 1 su bardağı domates sosu veya rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Dilediğiniz kadar tuz

Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba. bugün sizlerle tam ölçülü nefis lezzetli domatesli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır paylaşmak istiyorum.
  1. Öncelikle biberlerimizin çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğruyoruz.
  2. Orta ateşte bir tavanın içine zeytinyağını koyarak biberleri kavurmaya başlıyoruz.
  3. Biberler hafif öldüğünde tereyağını ekliyoruz.
  4. Domates rendesini ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar 3-5 dakika pişiriyoruz.
  5. Sonrasında üzerine yıkanmış bulgurları ilave edip 2 dakika kadar bulgurları kavuruyoruz.
  6. Üzerine 2 su bardağı soğuk suyu ilave ediyoruz. (bulgur pilavını soğuk su ile yaptığınızda bulgurunuz daha güzel şişerek pişecektir. ).
  7. Orta ateşte suyu kaynamaya başlayan pilav kısık ateşe alınarak bütün suyunu çekene kadar pişirilir. (15-20 dakika kadar).
  8. Bütün suyunu çekip pişen pilavımızın üzerini temiz bir mutfak örtüsü veya havlu kağıt ile kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  9. Dinlendirdiğimiz pilavımız servis etmeye hazır.
  10. Soğuk bir ayran veya cacık ile pilavınızın keyfini çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder