Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 3 adet köy biberi
- 1 su bardağı domates sosu veya rendesi
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Dilediğiniz kadar tuz
Tam Ölçülü Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba. bugün sizlerle tam ölçülü nefis lezzetli domatesli bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır paylaşmak istiyorum.
- Öncelikle biberlerimizin çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğruyoruz.
- Orta ateşte bir tavanın içine zeytinyağını koyarak biberleri kavurmaya başlıyoruz.
- Biberler hafif öldüğünde tereyağını ekliyoruz.
- Domates rendesini ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar 3-5 dakika pişiriyoruz.
- Sonrasında üzerine yıkanmış bulgurları ilave edip 2 dakika kadar bulgurları kavuruyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı soğuk suyu ilave ediyoruz. (bulgur pilavını soğuk su ile yaptığınızda bulgurunuz daha güzel şişerek pişecektir. ).
- Orta ateşte suyu kaynamaya başlayan pilav kısık ateşe alınarak bütün suyunu çekene kadar pişirilir. (15-20 dakika kadar).
- Bütün suyunu çekip pişen pilavımızın üzerini temiz bir mutfak örtüsü veya havlu kağıt ile kapatarak 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlendirdiğimiz pilavımız servis etmeye hazır.
- Soğuk bir ayran veya cacık ile pilavınızın keyfini çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder