Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemiksiz tavuk
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 kavanoz garnitür
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra tavuk etimizi kuşbaşı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım. Domates püresini ilave edelim.
- Garnitürün suyunu süzelim ve onuda ekleyelim.
- Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
- Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
- Üzerine unu ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
- Kavurduğumuz unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
- Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
- Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
- Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder