17 Mayıs 2020 Pazar

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra tavuk etimizi kuşbaşı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım. Domates püresini ilave edelim.
  5. Garnitürün suyunu süzelim ve onuda ekleyelim.
  6. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
  7. Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  8. Üzerine unu ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
  9. Kavurduğumuz unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  10. Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  11. Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  12. Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  13. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder