17 Mayıs 2020 Pazar

Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Su
İç harcı:
  • 250 gram kıyma
  • 1 tane büyük boy soğan
  • Kırmızı biber
  •  tuz
Üzeri için:
  • Bir kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Nane

Kolay Mantı Tarifi Yapılışı

  1. 🧚‍♀️Hamuru için bütün malzemeleri elimize yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım 30 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
  2. 🧚‍♀️İç malzemesi için soğanları küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerle güzelce karıştıralım.
  3. 🧚‍♀️Dinlenen hamurdan açabileceğimiz büyüklükte hamurlar kopartalım ince bir şekilde açalım. Mantıların büyüklüğüne kendiniz karar verebilirsiniz istediğiniz büyüklükte kesin iç malzemesini koyup kapayalım.
  4. 🧚‍♀️Tenceremize kaynayan suyun içine mantıları pişmek için bırakalım.
  5. 🧚‍♀️Pişen mantı larımızı tencerenin altını kapatıp üzerine 1 su bardağı soğuk su dökelim ve mantıları süzmeden kevgir yardımıyla kevgirle süzerek tabağımıza alalım.
  6. 🧚‍♀️Üzeri için hazırladığınız yoğurdu ve sosunu döküp servis edelim.
🤩afiyet olsun🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder