Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Su
İç harcı:
- 250 gram kıyma
- 1 tane büyük boy soğan
- Kırmızı biber
- tuz
Üzeri için:
- Bir kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Nane
Kolay Mantı Tarifi Yapılışı
- 🧚♀️Hamuru için bütün malzemeleri elimize yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım 30 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
- 🧚♀️İç malzemesi için soğanları küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerle güzelce karıştıralım.
- 🧚♀️Dinlenen hamurdan açabileceğimiz büyüklükte hamurlar kopartalım ince bir şekilde açalım. Mantıların büyüklüğüne kendiniz karar verebilirsiniz istediğiniz büyüklükte kesin iç malzemesini koyup kapayalım.
- 🧚♀️Tenceremize kaynayan suyun içine mantıları pişmek için bırakalım.
- 🧚♀️Pişen mantı larımızı tencerenin altını kapatıp üzerine 1 su bardağı soğuk su dökelim ve mantıları süzmeden kevgir yardımıyla kevgirle süzerek tabağımıza alalım.
- 🧚♀️Üzeri için hazırladığınız yoğurdu ve sosunu döküp servis edelim.
🤩afiyet olsun🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder