Tavuklu Sultan Kebabı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 adet yufka
Tavuklu harcı için;
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 şişe garnitür
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peynir rendesi
Tavuklu Sultan Kebabı (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler dilerim nefis bir lezzet ile karşınızdayım. Parmak yediren cinsten, gerçekten denenmesi gereken bir lezzet😋😍 İstanbulda yaşıyorum ve sokağa çıkma yasağı olduğu için bütün marketler kapalıydı bu nedenle hazır garnitür kullanmak zorunda kaldım. Siz kendiniz yapabilirsiniz. 💕.
- Tencereye yağ alınır kızınca küp doğranmış kuru soğan ilave edilir.
- Soğan pembeleşince salça ilave edilir.
- Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü tencereye eklenir,rengi dönene kadar kavrulur.
- Bir su bardağı sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
- Tavuk eti pişince garnitür,tuz ve karabiber eklenir bir tur karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Beşamel sosu için; tereyağı tencereye alınır. Eriyince un ilave edilir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Soğuk süt ilave edilir ve göz göz oluncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
- Yufka tezgah üzerinde dörde bölünür. Beş adet büyük boy üçgene ihtiyacımız var.
- Her bir üçgen yufka kaseye alınır,tavuklu harç içine doldurulur ve yufka kapatılır.
- Yağlanmış fırın kabına alınır. Hepsi bitene kadar bu şekilde yapılır.
- Üzerine beşamel sos gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dakika yufka pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından alınır üzerine kaşar rendesi ilave edilir ve tekrar fırına verilir.
- Kaşarlar kızarana kadar fırında tutulur. Afiyet şifa olsun inşâallah 💕.
🌟🌟Davet için yapacaksanız bütün malzemeleri hazır edip, üzerine beşamel sosu da ekleyip, üzerini streçleyip buzdolabında bekletebilirsiniz. İftara yakın fırınlama işlemini yaparsınız. Kolaylık olur bu da naçizane bir fikir olsun sevgili arkadaşlar 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder