24 Mayıs 2020 Pazar

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • 1 kutu konserve mısır
  • Tuz
Üzerine Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sütlü Mısır Çorbası (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Yapılışı

  1. Un, tereyağ ve sıvı yağla birlikte yaklaşık 5-6 dakika kavrulur. Bu aşamada sürekli karıştıralım ki unumuz yanmasın.
  2. Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de normal olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
  3. Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ilave edilir ve karıştırılır.
  4. Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  5. Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve pul biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder