Tiramisu (Kedidilli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
Kedidillerini ıslatmak için:
- 2 yemek kaşığı çözünür granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 200 gram mascarpone veya labne peyniri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Yeteri kadar kakao
Tiramisu (Kedidilli) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak peynir ve vanilya hariç tüm malzemeler tencerede çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde çırpılır ve ocağın altı yakılır.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen krema kenara alınır ve ılıması beklenir. (arada bir mutlaka karıştırılmalı ki üzeri kabuk bağlamasın. )
- Ilıyan kremaya labne peyniri ve vanilyayı ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- Kedidillerini ıslatmak için derin bir kaseye granül kahve, su ve şeker alınıp, şeker eriyinceye kadar çırpılır.
- Kedidilleri kahveli karışıma batırılıp borcama dizilir. (bu işlemi yaparken çok hızlı olmalıyız. Yoksa kedidilleri kopma ve erime yapabilir. ).
- Alt katı dizdikten sonra kremanın yarısı dökülerek güzelce yayılır.
- Sonrasında tekrar ikinci kat için kedidilleri kahveli karışıma batırılıp dizilir ve kalan son krema da dökülerek üzeri düzeltilir.
- Hazır olan tiramisu 1 gece dolapta bekletilir. (daha güzel kıvam alacaktır. ).
- Bekleyen tiramisuya kakaoyu serpilir. Üzeri istenildiği gibi süslenip servis edebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder